jan
23

Így a vizsgaidőszak végével, végre sikerült rávenni egy-két barátnőmet, hogy menjünk el moziba, hiszen olyan sok kasszasiker filmeket játszanak, mint például az Avatar (8,6), Sherlock Holmes (7,7), Alice Csodaországban (na jó ez majd csak márciusban lesz, de már nagyon várom, úgyhogy nem hagyhattam ki :) ) és társaik.

Hát mikor máskor mennénk moziba (ahova egyébként ritkán járok, mert szerintem irreálisan drága a jegy), mint amikor január egyik leghidegebb napja van (a metrótól mire elértem a Mammutba, lefagyott a kezem, és éreztem, ha valaki hozzáér az arcomhoz, akkor darabokra törik), és pont szombat délután (mert hát az egyetemista is, aki szinte bármikor ráér, ugyanakkor megy, mint amikor mindenki más, csúcsidőben).

 A választásunk a Sherlock Holmes-ra esett, bár más-más okok miatt (az én okom az volt, hogy imádom azt a korszakot, és a Sherlock Holmes-os sztorikat). Lelkileg felkészültem mindenre (például, hogy hogyan lehet a leghamarabb kijutni WC-re), mert több mint két órás a film. Már az elején olyan zenével és sztorival indult, amiből tudtuk, hogy érdemes lesz végigülni azt a 128 percet. Bár szomorúan vettem tudomásul, hogy ez nem az a tipikus Sherlock-os sztori lesz, hanem egy amerikai, Guy Ritchie-s változat, tele akcióval, verekedéssel. Fura volt látni, hogy amíg más filmeknél a nyomozó egy idősebb, megfontolt, főleg a logikáját használó, szinte Colombo-s figura, itt egy középkorú, izmos, feketeöves és verekedős akcióhősként jelenik meg. A sztori jó, és koránt sincsen lezárva, tehát ha akarják, van lehetőség a folytatásra. Személy szerint nem szeretem az akciófilmeket, de itt volt rejtély, romantika, gyilkosság, humor, egyszóval minden, amitől 100%-ig élvezhető lett, és úgy elrepült az a két óra, hogy észre sem vettük. Tehát tessék elmenni és megnézni! :) 

Ha már lúd, legyen kövér alapon meg akartuk nézni az Avatart. Igazából senki nem nézte volna meg magától, de mivel mindenki erről beszél, és megdöntötte a Titanic bevételi rekordját, ezért mi is látni szerettük volna a saját szemünkkel, méghozzá 3D-ben a filmet.

Hát ez sajnos ma nem sikerült, mivel fél órával a kezdés előtt már csak 4 jegy volt, és előttünk még vagy 30 ember állt a sorban, úgyhogy inkább máskorra halasztottuk. Szóval arról majd később írok. Viszont egy jó tanács: Ha valaki meg szeretné nézni, akkor előtte időben foglalja le a jegyeket, és ha tud, ne csúcsidőben menjen! :)

  Még egy gondolat így a végére. Mint minden film előtt, most is végig kellett nézni az ajánlókat, és a reklámokat (ebből szerencsére csak két rövid volt-erre úgy látszik mostanában nem futja a cégeknek). Arra figyeltünk fel, hogy már alig van olyan film, ami egyedi lenni. Az előzetesek olyanok voltak, mintha az eddigi filmekből lettek volna összevágva. Az új Johnny Depp film (Doctor Parnassus és a képzelet birodalma) egy Moulin Rouge, A Gyűrűk Ura, Charlie és a csokigyár egyvelegének tűnt, míg A titánok harca a Skorpiókirály, 300 és a Beowulf mixe lett, legalábbis a trailer alapján.

 

   

 

A bejegyzés trackback címe:

https://csmmn.blog.hu/api/trackback/id/tr51696367

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása